Logo Tokodrama
Logo Tokodrama

Voorstellingen en presentaties

maandag 18 december 2017

Gijs Scholten van AschatActeur Gijs Scholten van Aschat (Toneelgroep Amsterdam) gaat met gevorderde amateurtoneelspelers van Tokodrama aan de slag met teksten uit zijn De Stille Kracht (Couperus, regie Ivo van Hove). Gijs komt voor de derde keer een masterclass geven. Kom kijken wat deze geweldige acteur ons te vertellen heeft over het ambacht van toneelspelen. Het publiek kan vragen stellen.

Op donderdag 14 december gaan we in de Stadsschouwburg naar De Stille Kracht kijken. Ga je mee? Stuur dan z.s.m. een email naar Tokodrama. Wellicht is een kortingskaartje nog mogelijk.

Masterclass Gijs Scholten van Aschat
Datum
Maandag 18 december 2017
Aanvang
20:30 uur
Plaats
Polanentheater Amsterdam
Entree
€ 5,00 (prijs met korting € 4,00)
Kaartjes
 
Polanentheater Amsterdam

Voorkant flyer masterclass Gijs Scholten van Aschat

8 en 9 januari 20.00 uur Stadsschouwburg

5 Amsterdamse amateurgroepen spelen in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam de voorstelling 5xTF. Na een eerder succesvol project rond Othello en Husbands&Wives daagde Toneelgroep Amsterdam de amateurwereld opnieuw uit om met elkaar een eigen(zinnige) bewerking te maken. Geïnspireerd op The Fountainhead (regie Ivo van Hove) van Toneelgroep Amsterdam.
 
Samen met Theatergroep Troost, Nanook Nono, International Theatre in Englisch en Toneelgroep Venster gaat Tokodrama de uitdaging aan. Elke amateurgroep maakt eerst elk hun eigen bewerking en voorstelling. Een versie van 13 minuten van The Fountainhead! Uiteindelijk worden die vijf verschillende invalshoeken door een theatermaker van Toneelgroep Amsterdam gemonteerd tot een gevarieerd spektakel.
Op maandag 8 en dinsdag 9 januari 2018 is deze unieke voorstelling te zien om 20:00 uur in de Rabozaal van de Stadsschouwburg.

Tokodrama speelt haar versie met:
Anje Wiersma, Annemieke Buijs, Arlien Schut, Astrid Visser, Bart Vermaas, Casper Oudshoorn, Hennie Spronk, Irene ten Dam, Janny van der Klooster, Leontien Simis, Marja Walhof, Martin Douwes, Nienke van de Waal, Nina Bauer, Norbert Bussink, Peer Smets, Ria Jacobi, Shirley Mehilal, Thecla Groot Koerkamp en Wendy van Rossum

Regie: Bart van Heel
Dramaturgie: Aukje Hinfelaar

5xTF (The Fountainhead)
Datum
Maandag 8 januari 2018
Aanvang
20:00 uur
Plaats
Stadsschouwburg Amsterdam
Entree
€ 15,00 (korting niet van toepassing)
Kaartjes
Alleen mogelijk via de Stadsschouwburg
 
De Stadsschouwburg Amsterdam
5xTF (The Fountainhead)
Datum
Dinsdag 9 januari 2018
Aanvang
20:00 uur
Plaats
Stadsschouwburg Amsterdam
Entree
€ 15,00 (korting niet van toepassing)
Kaartjes
Alleen mogelijk via de Stadsschouwburg
 
De Stadsschouwburg Amsterdam

Voorkant flyer 5xTF

Achterkant flyer 5xTF