Logo Tokodrama
Logo Tokodrama

Toneelcursussen

6 x De Vloer Op coaching via Zoom - alle niveaus
vanaf maandag 12 april 2021 (19:00 uur)
gestart

ZoomIN ZoomUIT verschillende data
vanaf woensdag 19 mei 2021 (20:00 uur)

Alle lessen worden gegeven door dramadocent/regisseur Bart van Heel in het Polanentheater, Polanenstraat 174 in Amsterdam.

Losse lessen? Zie hier.

ZoomIN ZoomUIT verschillende data

9x  – elke avond ander thema – 1x meedoen of vaker – van te voren aanmelden - 20.00 - 21.45 uur – €20 per keer

Woensdag 21 april – Spelen met teksten uit Adel Blank
Onze voorstelling gezien? Vanavond een les teksttoneel. Wat zijn die teksten van Van Warmerdam toch mooi, aangrijpend en ziek. Je wordt door Bart gecoacht op je tekstbehandeling en je fysieke spel. Iedereen krijgt een paar zinnen uit een dialoog uit Adel Blank. Je oefent samen met je tegenspeler er ter plekke even mee in een Breakout Room. Daarna (eventueel met tekst in de hand, soms geïmproviseerd) wordt je door Bart gecoacht. Ook als je onze voorstelling gemist hebt, kan je meedoen.

Dinsdag 27 april -  De Vloer Op Koningsdrama! - alle niveaus
Op deze Koningsdag spelen we De Vloer Op scènes uit Hamlet. Bart coacht en regisseert ter plekke. Lang leve het drama! Hoezee, hoezee, hoezee.

Woensdag 28 april – De Dingen die voorbij gaan - Couperus – allen niveaus
Kijk zondag 25 april naar de livestream (regie Ivo van Hove) van ITA. Deze woensdag praten we kort na over (één van) je favoriete scènes uit deze voorstelling en speel je een De Vloer Op scène n.a.v. wat we gezien hebben.

Dinsdag 4 mei – De Vloer Op coaching - alle niveaus
In deze ZoomIN ZoomUIT gaan we weer lekker 'Vloer Oppen' met elkaar. Ontdek wat wel allemaal mogelijk is in een Zoomles.  Bart coacht op specifieke De Vloer Op-technieken.
In verband met dodenherdenking starten we om 20.15 uur (tot 22.00 uur).

Woensdag 5 mei – spelen met positieve emoties
Op Bevrijdingsdag gaan we een toneelfeestje maken. Hoe wordt een scène toch interessant als je met positieve emoties speelt, zoals Blij, Rustig, Veilig, Vertrouwd, Geaccepteerd, Geliefd, Ontspannen, Vredig, Energiek, Vrolijk, Enthousiast, Tevreden, Sterk, Zelfverzekerd, Onbezorgd, Verbonden, Comfortabel, Competent, Behaaglijk, Dankbaar, Trots, Waardevol, Plezierig en Hoopvol 😊?

Dinsdag 11 mei – De Vloer Op coaching – gevorderd
Vanavond weer een les De Vloer Op Coaching, voor wie al heel veel gespeeld heeft. Trommel al je toneelvrienden op en kom lekker 'Vloeroppen'.

Woensdag 12 mei – Muziek en beweging in Zoom scènes
Vanavond een les fysiek spel met weinig tekst. We gebruiken verschillende muziekfragmenten en spelen met de emotie van de muziek of maken juist een scène waarin we tegen de muziek in spelen.

Dinsdag 18 mei – De Vloer Op coaching – alle niveaus
Vanavond weer een les De Vloer Op Coaching. We spelen met de specifieke De Vloer Op - technieken. Bart laat je een korte scène spelen en geeft je op grond van wat hij ziet een persoonlijke opdracht. Je speelt dan de scène verder uit. Je wordt tijdens de scène ge-side-coacht.

Woensdag 19 mei – De Vloer Op coaching – gevorderd
voor wie al héél veel gespeeld heeft. Bart laat je een korte scène spelen en geeft je op grond van wat hij ziet een persoonlijke opdracht. Je speelt dan de scène verder uit. Je wordt tijdens de scène ge-side-coacht.

Tijd          20.00 -21.45 uur via Zoom
Kosten    € 20 per keer, incl. 21% BTW (Stadspas met groene stip/fulltime studenten -10 %). Van te voren aanmelden.
De les gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

aantal
1x
data
woensdag 19 mei 2021 - woensdag 19 mei 2021
kosten

Tijd          20.00 -21.45 uur via Zoom
Kosten    € 20 per keer, incl. 21% BTW (Stadspas met groene stip/fulltime studenten -10 %). Van te voren aanmelden.
De les gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

6 x De Vloer Op coaching via Zoom - alle niveaus

In verband met de (verlengde) lockdown starten nog 6 lessen De Vloer Op (alle niveaus). Als we in mei toch nog in het Polanentheater mogen, overleggen we of de lessen daar verder gaan. 

In deze lessen leer je te spelen in verschillende speelstijlen. Hoe speel je naar een grap toe, hoe blijf je ook in de komedie geloofwaardig, hoe gebruik je een monoloog in een scène, hoe werkt de Van Warmerdam stijl (bv. op emotionele momenten in de 3e persoon praten) in een scène, hoe raken we ons publiek in een emotionele scène etc.

Geen voorbereidingen, geen presentaties. Inloggen en lekker toneel spelen met anderen. En gecoacht worden door Bart.

Wie al eerder mee deed, is weer van harte welkom.
De vloer op! Samen met anderen in je eigen huis- of slaapkamer :-).

Deze cursus is inmiddels gestart. Je kan je niet meer aanmelden.