Logo Tokodrama

Toneelcursussen

Grand Dessert
start maandag 8 januari 2024 (19:45 uur)
nu aanmelden nog plek
De Vloer Op coaching PLUS vervolg– (ver)gevorderd
start dinsdag 9 januari 2024 (19:00 uur)
nu aanmelden vol (1 op de wachtlijst)
Teksttoneel met monoloog – gevorderd
start dinsdag 9 januari 2024 (21:00 uur)
nu aanmelden nog plek
Tekst en Improvisatie - halfgevorderd
start woensdag 10 januari 2024 (19:00 uur)
nu aanmelden nog 4 plekken
De Vloer Op coaching vervolg – gevorderd
start woensdag 10 januari 2024 (21:00 uur)
nu aanmelden nog 3 plekken

Alle lessen worden gegeven door dramadocent/regisseur Bart van Heel in het Polanentheater, Polanenstraat 174 in Amsterdam.

Losse lessen? Zie hier.

Grand Dessert

Een Grand Dessert! Van alle lekkere stukjes toneel, een klein beetje. 

Een korte cursus met lange lessen (2,5 uur). 6 lessen vol verrassingen met heel veel, heel verschillende toneelscènes.
Soms starten we vanuit een gedicht, dan weer een les met pure impro, dan weer een lekkere korte komediescène, dan weer een scène die start met muziek of een scène zonder tekst of ... Je wordt elke week door Bart geregisseerd.

Niets voorbereiden, gewoon komen en lekker toneelspelen met andere amateurs=liefhebbers. Kortom de kunst en het leven vieren.
Toneelervaring is niet van belang. Wees welkom!

De Vloer Op coaching PLUS vervolg– (ver)gevorderd

Je hebt al veel ervaring met De Vloer Op scènes. Je kunt emotioneel geloofwaardig spelen incl. breek, anker uitgooien, stijlkeuze, fysiek spel, 4 B’s, freestylen etc. En je wilt individueel gecoacht worden in je spel.

Een korte cursus van 6 lessen (PLUS een extra zondag) waarin elke les een ander thema aan bod komt. Bijvoorbeeld spelen met een monoloog in je scène, spelen met een emotionele breek, samenspelen èn jezelf en je medespeler verrassen, fysieker spelen in stiltes, tekstbehandeling in de impro etc. 

Op zondag 14 januari (de zondag na de eerste les) van 11.00-17.00 uur is er een extra les in het Polanentheater, waarin iedereen om de beurt centraal staat en gecoacht wordt in scènes. Je groepsgenoten zijn dan je tegenspelers. In de reguliere lessen kan je dan oefenen met wat je deze zondag ontdekt en geadviseerd hebt gekregen.

In deze cursus ga je je spelmogelijkheden uitbreiden. Welke acteertechnieken zet je in om een scène meer diepgang te geven?
Met veel plezier ontdekken wat je nog meer kan!

Teksttoneel met monoloog – gevorderd

Een cursus voor wie van teksttoneel houdt.

In veel dialogen zit een (korte) monoloog die je tegen jezelf of tegen je mede/tegen-speler zegt.
In deze cursus van 6 keer spelen we elke week een andere dialoog. We concentreren ons vooral op de monoloog in die dialoog.

Bart regisseert je op je tekstbehandeling, indeling van je tekst, fysiek spel tijdens je monoloog, keuzes die je maakt, dictie etc.

Voor de liefhebber!

 

Tekst en Improvisatie - halfgevorderd

Voor wie veel wil spelen en scènes verder wil uitdiepen en verkennen.

We lezen in de les een korte scène (dialogen en monologen), gooien dan de tekst weg en gaan improviseren. Zo onderzoeken we wat voor personages het zijn, wat er hiervoor gebeurd zou kunnen zijn of hoe het een jaar later is. Soms maken we er een vette komedie van, dan weer zoeken we de gelaagdheid van de scène in De Vloer Op improvisatie stijl.
Bart geeft les in het improviseren. Hoe gebruik je stiltes, blijf je fysiek spelen, speel je met de 4 B's, blijf je samenspelen etc. Durf het niet-te-goed te doen.

Daarna pakken we weer de tekst erbij en dan speel je met (een paar regels) vaste tekst. Bart regisseert je dan. Wat zeg je en hoe zeg je het (tekstbehandeling!)? Hoe incasseer je wat de ander zegt? Hoe speel je met ritme van een tekst, etc.? 
Je hoeft thuis geen tekst uit je hoofd te leren. Mag wel.
Welkom.

De Vloer Op coaching vervolg – gevorderd

Je hebt al ervaring met De Vloer Op scènes. Je kunt emotioneel geloofwaardig spelen incl. breek, anker uitgooien, stijlkeuze, fysiek spel, 4 B’s, freestylen etc. Èn je wilt gecoacht worden in je spel. Bart is een meester in het side-coachen.

6 lessen. Een korte cursus dus, waarin je veel samenspeelt en individueel gecoacht wordt waarin je (nog) beter kan worden. 
Kom lekker samen spelen en laat je uitdagen!