Logo Tokodrama
Logo Tokodrama

Toneeldagen en weekends

Toneeldag Harold, Gorilla, De Vloer Op
start zondag 14 maart 2021 (11:00 uur)
aanmelding binnenkort

Lang weekend Vierhouten (Veluwe)
start vrijdag 19 maart 2021 (20:45 uur)
nu aanmelden nog 2 plekken

Toneeldag De Vloer Op
start zondag 28 maart 2021 (11:00 uur)
nu aanmelden vol (niemand op de wachtlijst)

Alle lessen worden gegeven door dramadocent/regisseur Bart van Heel.

Toneeldag

Toneeldag Harold, Gorilla, De Vloer Op

OOK DEZE DAG IS GEANNULEERD. ALLEEN ALS BIJ DE VOLGENDE PERSCONFERENTIE TOCH BLIJKT DAT HET POLANENTHEATER WEER OPEN MAG, DAN IS AANMELDEN WEER MOGELIJK

Een hele dag met verschillende impro vormen spelen!

Een Harold is een improvisatie vorm waar het publiek één woord noemt, waarna de spelers daar mee gaan spelen. Scènes wisselen elkaar in hoog tempo af.
Een Gorilla is een improvisaie vorm waarin één van de spelers aan de zijkant, de anderen aanmoedigt, helpt en stimuleert om de mooiste scène ooit te spelen.
Een De Vloer Op is een improvisatie vorm, waarin de spelers een dramatische situatie krijgen en een liefdevolle (conflict)scène spelen.
En daar gaan we deze zondag mee spelen. Wat een plezier!

Je wordt als speler uitgedaagd in zowel het volgen van je spelimpulsen als in het neerzetten van personages met meer emotionele lagen.
Bart coacht je.

Wie al eerder met De Vloer Op of met de Harold me deed, is weer van harte welkom.

data
zondag 14 maart 2021 van 11:00 uur tot 17:00 uur
kosten

€ 85,00 incl. 21% BTW (Stadspas met groene stip/fulltime studenten -10%)
bij aanvang te voldoen

aanmelden binnenkort

Toneeldag

Toneeldag De Vloer Op

DEZE TONEELDAG IS VERPLAATST NAAR ZONDAG 28 MAART

Voor wie al eens eerder toneel gespeeld heeft. En zin heeft om een hele dag lekker veel De Vloer Op scènes te spelen.

Een toneeldag waarin je van Bart opdrachten krijgt om situaties uit te spelen.
Je hoeft bij De Vloer Op niet zelf het verhaal te bedenken, maar wel de emotionele invulling van dat verhaal. We zullen veel met dilemma's spelen deze dag. Je krijgt bijvoorbeeld te horen wie je bent en waarom je je partner wilt verlaten of wat je zus je heeft aangedaan. En wat je tegenhoudt. Vanaf de zijkant wordt je intensief gecoacht in deze scènes.
Je leert (en/of herhaalt) de specifieke acteertechnieken van De Vloer Op. Bart heeft een lijst va 50 toe te passen technieken :-).

In de loop van de dag speelt een ieder een scène (op maat bedacht voor jou) die wellicht uitdagend voor je is.
Wie al eerder mee deed, is weer van harte welkom.

data
zondag 28 maart 2021 van 11:00 uur tot 17:00 uur
kosten

€ 85,00 incl. 21% BTW (Stadspas met groene stip/fulltime studenten -10%)
bij aanvang te voldoen

nu aanmelden vol (niemand op de wachtlijst)

Toneelweekend

Lang weekend Vierhouten (Veluwe)

MOCHT BIJ DE VOLGENDE PERSCONFERENTIE BLIJKEN DAT DE HOTELS OOK WEER MAALTIJDEN KUNNEN SERVEREN EN ER OOK WEER TONEELLESSEN GEGEVEN MOGEN WORDEN, DAN GAAT DIT WEEKEND ALSNOG DOOR. MET DE MAATREGELEN ZOALS DIE ER NU ZIJN, GAAT DIT WEEKEND NIET DOOR.

Begin november 2020 konden we nog naar Vierhouten om daar met elkaar te tonelen. Veilig en heerlijk. Hoe zal het in maart 2021 zijn?

Hotel Pension Vierhouten (we hebben het hotel helemaal voor ons alleen) ligt aan de bosrand. Prachtige plek!

VierhoutenWe kunnen met de Covid19 regels van dit moment wel met max. 20 mensen naar Vierhouten, omdat er voor slapen, eten, borrelen genoeg ruimte in het hotel is om 1,5 meter afstand te houden. Voor het toneelspelen wijken we uit naar een grote zaal in het dorpshuis. En als het goed weer is, gaan we natuurlijk zaterdag- en zondagmorgen op de hei of in de bossen spelen!
Mocht je op het laatste moment moeten afzeggen vanwege de Corona regels of als het niet vertrouwd voelt, dan krijg je je cursusgeld terug. Voor alle andere redenen om op het laatste moment af te zeggen, gelden de normale afzegregelingen..

Je slaapt op een 2-persoonskamer (losse bedden die uitelkaar kunnen staan, toilet/douche op de kamer). Er zijn een paar 1-persoons kamers (meerprijs €25,-). De eigenaren Valerie en Bas koken voor ons. Je krijgt van Bart les.

Vrijdagavond spelen we al de eerste scènes. Zaterdagmiddag is er ook tijd om bij te slapen of een lekkere boswandeling te maken. Daarna word je geregisseerd en treden we voor elkaar op. Zondag spelen we verder. Het weekend eindigt zondagmiddag om 15.30 uur.
Een volledig verzorgd weekend. De prijs is incl. alle maaltijden, koffie/thee, 2 overnachtingen (beddengoed en handdoeken aanwezig), de zaalhuur en de toneel les. Welkom!

data
vrijdag 19 maart 2021 20:45 uur - zondag 21 maart 2021 15:30 uur
kosten

€ 245,00  incl. 9%/21% BTW (géén Stadspas/studenten korting)
van te voren te voldoen

nu aanmelden nog 2 plekken