Logo Tokodrama

Toneeldagen en weekends

Toneeldag De Vloer Op
start zondag 2 oktober 2022 (11:00 uur)
nu aanmelden vol (niemand op de wachtlijst)
Lang weekend Vierhouten (Veluwe)
start vrijdag 28 oktober 2022 (20:45 uur)
nu aanmelden vol (6 op de wachtlijst)
Toneeldag Bewegingstheater
start zondag 6 november 2022 (11:00 uur)
nu aanmelden vol (niemand op de wachtlijst)
Toneeldag Harold en De Vloer Op
start zondag 27 november 2022 (11:00 uur)
nu aanmelden vol (2 op de wachtlijst)
Lang weekend Vierhouten (Veluwe)
start vrijdag 17 maart 2023 (20:45 uur)
aanmelding binnenkort

Alle lessen worden gegeven door dramadocent/regisseur Bart van Heel.

Toneeldag

Toneeldag De Vloer Op

Voor wie al eens eerder toneel gespeeld heeft. En zin heeft om een hele dag lekker veel De Vloer Op scènes te spelen.

Een toneeldag waarin je van Bart opdrachten krijgt om situaties uit te spelen.
Je hoeft bij De Vloer Op niet zelf het verhaal te bedenken, maar wel de emotionele invulling van dat verhaal. We zullen veel met dilemma's spelen deze dag. Je krijgt bijvoorbeeld te horen wie je bent en waarom je je partner wilt verlaten of wat je zus je heeft aangedaan. En wat je tegenhoudt. Vanaf de zijkant wordt je intensief gecoacht in deze scènes.
Je leert (en/of herhaalt) de specifieke acteertechnieken van De Vloer Op. Bart heeft een lijst van 50 toe te passen technieken! :-)

In de loop van de dag speelt een ieder een scène (op maat bedacht voor jou) die wellicht uitdagend voor je is.
Wie al eerder mee deed, is weer van harte welkom.

Toneeldag

Toneeldag Bewegingstheater

Voor wie van fysiek spel houdt.
We gaan de hele dag verschillende, korte bewegingsscènes maken. Een muziekfragment geeft de emotie, een gedicht of een Vloer Op opdracht geeft de setting. Bart regisseert.
Weinig of geen tekst, soms juist tegen de muziek in spelen, spelen met herhalende beweging, Pina Bausch, ontwikkeling in emotie, abstract durven blijven, het publiek raken etc. etc.

Het gaat niet om lenigheid of ritmegevoel. Iedereen kan bewegen. Bewegen kan ook stilstaand of zittend, dus laat fysieke beperkingen je niet verhinderen om mee te doen.

Een hele dag met veel plezier bewogen scènes spelen!
 

Toneeldag

Toneeldag Harold en De Vloer Op

Een Harold is een improvisatievorm waar het publiek één woord noemt, waarna de spelers daar mee gaan spelen. Scènes wisselen elkaar in hoog tempo af.
De Harold is bovendien een geweldige trainingsvorm. Je leert 'vanuit het niets' scènes te laten ontstaan, je te laten raken, patronen te spelen, je emoties te vergroten en te doseren, met het ritme te spelen etc.

Bij De Vloer Op krijg je een dilemma of dramatische situatie. Daardoor hoef je niet zelf het hele verhaal te bedenken en kan je je meer concentreren op de acteertechnieken. Juist door op beide vormen te trainen, wordt je als speler uitgedaagd in zowel het volgen van je spelimpulsen als het neerzetten van personages met meer emotionele lagen.

Wie eerder met deze dag meedeed is weer van harte welkom. Bart kijkt waar een ieder op gecoacht kan/wil/moet worden.

Toneelweekend

Lang weekend Vierhouten (Veluwe)

Hotel Pension Vierhouten (we hebben het hotel helemaal voor ons alleen) ligt aan de bosrand. Prachtige plek om te spelen. We spelen in de bar, op de hei, op het terras en laten wellicht in één van onze hotelkamers een scène aan elkaar zien. Bart kiest een thema uit wat je aan het begin van het weekend te horen krijgt.

Je slaapt op een 2-persoonskamer (losse bedden, toilet/douche op de kamer). Er zijn een paar 1-persoons kamers (meerprijs €25,-). De eigenaren Valerie en Bas koken voor ons. Je krijgt van Bart les.
Vrijdagavond spelen we al de eerste scènes. Zaterdagmiddag is er ook tijd om bij te slapen of een lekkere boswandeling te maken. Daarna word je geregisseerd en treden we voor elkaar op. Zondag spelen we verder. Het weekend eindigt zondagmiddag om 15.30 uur.

Een volledig verzorgd weekend. De prijs is incl. alle maaltijden, koffie/thee, 2 overnachtingen (beddengoed en handdoeken aanwezig), de evt. zaalhuur en de toneel les. Welkom!

Vierhouten

Toneelweekend

Lang weekend Vierhouten (Veluwe)

Inschrijving start begin december 2022